Yolanda Sandberg

Vid specialpsykiatrin i Haninge har en enda partner inom läkarbemanning fått hänga med genom åren. Enhetschef Yolanda Sandberg räknar upp flera orsaker till det långa samarbetet.

Yolanda Sandberg är ansvarig vid ett par specialpsykiatriska mottagningar i Haninge söder om Stockholm. Sedan 2009 har hon vänt sig till olika bemanningsföretag för att täcka behovet av psykiatriker. Men det är bara Klara som har haft förtroendet att anlitas fortlöpande sedan dess.

– Man är stabila, förklarar Yolanda Sandberg, dels är personalen densamma och dels har det varit bra kvalitet på läkarna man rekommenderat.

Samtidigt känner hon sig trygg med att det aldrig är fråga om fagra löften från konsultchefernas sida, som visar sig noll värda när det kommer till kritan.

– Vi är väldigt ärliga mot varandra. Till exempel säger man ifrån när man inte kan leverera rätt kompetens.

Den ena mottagningen är specialiserad på bland annat bipolära sjukdomar, svåra depressioner, psykoser och neuropsykiatri. Den andra mottagningen är inrättad för att speciellt fånga upp unga vuxna mellan 18 och 25 år. Sammantaget arbetar ett 30-tal personer vid mottagningarna. I genomsnitt använder man sig av ett par tre inhyrda psykiatriker.

Ännu ett avgörande skäl till att Yolanda Sandberg hållit fast vid det långa samarbetet, är responsen när inhyrda läkare plötsligt tvingas sjukskriva sig. En nog så bekymmersam situation när schemat är fulltecknat.

– Då kan jag vara säker på att man gör sitt yttersta för att hjälpa till att lösa situationen.

Pålitlig, bergfast och oföränderlig – se där, bara några exempel på synonymer till ordet stabil.

Skip to content