Thomas Haglund

Omväxlingen i arbetet finner Thomas Haglund stimulerande. Han har tjänstgjort som konsultläkare vid vårdcentraler över stora delar av landet

– Det har hunnit bli etthundratio stycken, berättar Thomas Haglund, som aldrig ångrat valet att lämna en fast anställning som distriktsläkare för att i stället arbeta som konsultläkare.

– Det är det bästa jag gjort. Man får själv bestämma var och hur mycket man vill arbeta.

För Thomas Haglund är omväxlingen i jobbet viktig, och då inte bara att han får bekanta sig med olika delar av landet. Landstingens arbetssätt varierar, det gör också datasystemen. Det innebär en extra stimulans när man får chansen att ta del av något nytt, menar han.

Thomas Haglund topprankar Klara som bemanningsföretag.

– Det är ett seriöst företag och min kontaktperson är lyhörd och ställer upp nästan till överdrift.

Hans entusiasm över jobbet smittar säkert lätt av sig på läkarkollegor som funderar på att ta samma steg. Oavsett det är för att plussa på sin ordinarie inkomst, eller för att helt byta bana, har han ett erfaret råd att ge på vägen.

– Man måste vara självgående, och man kan inte alltid vänta sig att det finns kollegor som kan ställa upp och svara på frågor. Annars är arbetet oerhört stimulerande!

Själv arbetar han motsvarande halvtid på årsbasis. Uppdragen varierar mellan en dag och några veckor. Ledig tid går till att bland annat läsa och resa. Och antalet vårdcentraler han arbetat vid verkar bli ännu fler, även om Thomas Haglund kommit upp i respektabel ålder.

– När man själv kan styra sin arbetssituation, som jag nu kan, ökar arbetsmotivationen och jobbet känns mycket bättre. Då tänker jag inte på pensioneringen, utan vill hålla på så länge jag kan och orkar.

Skip to content