Madeleine Gylling

Efter en slitsam tid som fast anställd kurator, valde socionom Madeleine Gylling att bli konsult vid Klara Elevhälsa. Möjligheten att arbeta mer självständigt fick henne att ta steget.

När hon väl fått upp ögonen för hur fritt det kunde vara att arbeta som uthyrd kurator, föll det sig naturligt för Madeleine Gylling att ta steget och bli konsult.

Hon var slutkörd och ville förändra sin arbetssituation. Och kraven på att arbeta som konsult via bemanningsföretag rimmade väl med hennes personliga egenskaper.

– Jag hade fått höra att jag var självständig och bra på att strukturera och planera, och så älskar jag att jobba i team, berättar Madeleine Gylling, som efter en inledande period hos ett bemanningsföretag gick över till PR Vårds elevhälsa som numera är en del av Klara.

– De var jättetrevliga och kändes mycket mer professionella, förklarar hon.

Hon bor i centrala Stockholm och vill inte pendla, så hennes konsultchef har kunnat förmedla uppdrag på skolor som ligger på rätt sida om stadsgränsen.

Som konsult har hon samma arbetstider som anställda, men är friare att lägga upp sitt arbete. Och framförallt kan hon koncentrera sig helt på sina skolkuratorsuppgifter – att ha barnets bästa i fokus.

– Jag gör mina timmar, sedan går jag hem, säger hon, medveten om att det kan låta lite fyrkantigt, även om det är precis så det fungerar när man arbetar via ett bemanningsföretag.

Hon arbetar inte heltid, utan får viss fritid under veckorna. Det ger henne tid till mer än jobb, bland annat ägnar hon sig åt sitt hus på Gotland där hon önskar vara mer.

Hon känner sig trygg med uppbackningen från Klara Elevhälsa.

– Händer det något så finns de där!

Madeleine Gylling berättar att hon backats upp också vad gäller fortbildning. När hon berättade att hon var intresserad av en helgkurs, blev det tummen upp och hon fick den betald.

Och inte minst vill hon poängtera hur värdefullt det är att fortlöpande få handledning av psykolog, något som har fungerat bra hos Klara Elevhälsa.

Skip to content