Carina Skowronek

På sin arbetsplats mötte Carina Skowronek inhyrda socionomer som hon förstod var nöjda med sina vägval.

Efter många år som fast anställd, gjorde socionomen Carina Skowronek ett nytt vägval i livet. Då var det över 35 år sedan hon tog sin examen, och hon hade hunnit arbeta inom flera områden, senaste tiden som biståndshandläggare vid äldreomsorgen.

– Vi hade haft flera konsulter på arbetsplatsen och jag förstod att de var nöjda med sin situation, berättar Carina Skowronek, som började sondera bland sina kontakter för att ta reda på vilket bemanningsföretag som kunde vara intressant att höra av sig till.

– Jag fick tips om bland annat Rent-A-Socionom (i dag Klara) som var väl etablerat och hade kollektivavtal, berättar Carina Skowronek vidare, som började sin konsultbana hos ett annat bemanningsföretag, men därefter anlitades av Klara.

– När jag först tog kontakt så bemöttes jag mycket trevligt och med stort intresse. Jag skickade in mitt cv, efter ett par veckor träffade jag konsultchefen och två veckor senare var jag ute på uppdrag.

Jobbade först på timbasis, därefter som garantianställd

Först arbetade hon på timbasis, därefter som garantianställd. Hon fick fortsätta använda sina kunskaper och erfarenheter som biståndshandläggare, men i en friare position på arbetsplatsen.

– Man slipper till exempel en massa möten och problem med stor personalomsättning, konstaterar Carina Skowronek, som i stället får koncentrera sig på det hon tycker är roligast med arbetet: att träffa de gamla, göra vårdplaner och fatta beslut.

– Jag ville också ha bättre betalt, konstaterar hon apropå sitt val att lämna en fast anställning och slå in på en ny väg i arbetslivet.

c81be4bfb646890d2716273906e88fb7#########