Anna Hagblad

Skiftarbete är slitsamt när det inte finns nog med tid att återhämta sig och vara laddad på jobbet. För Klaras Teams ambulerande sjuksköterskepatruller är det annorlunda, något som Anna Hagblad sätter stort värde på.

Se Anna berätta om sitt arbete

Anna Hagblad är en av sjuksköterskorna i Klaras Teams ambulerande sjuksköterskepatruller. Tidigare arbetade hon vid en kvinnoklinik, men ville prova något nytt och var nyfiken på jobbet som joursjuksköterska.

– Det här är första gången i mitt liv som jag jobbar så luftigt, säger Anna Hagblad, och förklarar att hon är ledig hela nio dygn efter att ha arbetat sju pass under ett par veckor.

– Jag hinner återhämta mig under min ledighet och kan ägna mig åt familjen och mina fritidsintressen, vilket är väldigt värdefullt.

Hon är lyrisk över sitt arbete.

– Jag har vidgat mina vyer och lärt mig otroligt mycket nytt inom bland annat medicin, ortopedi, kirurgi och inte minst geriatrik. Jag har blivit tryggare som person och en bättre sjuksköterska, konstaterar Anna Hagblad, och tillägger att hon hela tiden slås av hur lösningsfokuserad man måste vara i en jourpatrull.

Att kunna arbeta självständigt sätter hon allra högst upp på pluskontot. Hennes distrikt omfattar cirka tio enheter, mest äldreboenden men också vissa LSS-boenden.

Direktkontakten med sjuksköterskorna på boenden när arbetspasset startar, underlättar jobbet under kommande kvällen och natten.

– Det är alltid en fördel med rapportering utan mellanhänder och jag kan samtidigt ställa motfrågor direkt.

Snabba kontaktvägar inom teamverksamheten är annat hon uppskattar, liksom att ha Klara Team som arbetsgivare.

– Jag blir vänligt bemött och jag har inte stött på någon situation där vi inte kommit överens. Jag har bara positiva saker att säga.

Skip to content