Klara – ett auktoriserat kompetens- och bemanningsföretag

Vi är auktoriserade av bransch- och arbetsgivarorganisationen Kompetensföretagen, fd Bemanningsföretagen.

Det innebär bland annat att vi tillämpar kollektivavtal, att vi har ansvarsförsäkring som skyddar kunderna, att vi följer etiska regler och allmänna leveransvillkor utfärdade av Kompetensföretagen (där vi är medlem), och att vi har en fastställd jämställdhetsplan.

Klara är det gemensamma namnet för tidigare Rent a Doctor, Rent a Nurse, Rent a Socionom, Care Team, Elevhälsa och Resursteamets logopeder

Vår bransch förändras i takt med att samhället utvecklas. Redan 1994 var Rent-A-Doctor först att erbjuda stafettläkare. Vi heter numera Klara och vi förser fördomsfritt våra kunder med rätt kompetens i rätt tid och på rätt plats.

Ett ledande bemanningsföretag inom vård och välfärd

Som ett av de ledande bemanningsföretagen inom vården bidrar Klara till att livsviktiga utredningar och behandlingar kan genomföras, vårdköer kortas och att vårdcentraler och mottagningar kan hålla öppet.

5 500 personer uppskattas vara helårsanställda inom svensk vårdbemanning. Stafettläkare hjälper till exempel 12 000 patienter en helt vanlig dag på vårdcentraler runt om i landet.

Rekryterar sjuksköterskor, socionomer, psykologer, logopeder och personal inom elevhälsa

Vi rekryterar fördomsfritt med fokus på kompetens, erfarenhet och potential. Vi vill ge alla en rättvis chans på arbetsmarknaden, och att talanger ska få chansen att blomma ut. Det är bra för såväl våra konsulter som våra kunder.

En strategisk resurs inom kompetens och vårdbemanning

Klara är samtidigt en strategisk resurs. I samarbete med våra kunder kan vi bidra till bättre upphandlingar, effektivare och mer hållbar resursplanering, och kontinuitet inom bemanningen.

Från landsting som arbetat med att utveckla sina upphandlingar, och från andra delar av arbetsmarknaden, vet vi att mer långsiktiga samarbetslösningar bidrar till flexibilitet, hållbarhet och kostnadseffektivitet i verksamheterna.

Vården behöver vår kompetens – på flera sätt. Välkommen till oss på Klara.

Vår vision

Klara var först med hyrpersonal

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på vad som händer på Klara samt få information om alla intressanta uppdrag direkt i din inkorg.

Skip to content