Ny föreläsning på Klara!

Klara bjuder härmed in till en digital och viktig föreläsning som utgår från ändringar i den nya läroplanen kring sex och samlevnad. Kunskapsområdet byter namn till Sexualitet, samtycke och relationer. Som elevhälsopersonal har man ofta ett visst ansvar för frågor som rör detta kunskapsområde. Vi
kommer därför att prata om hur man kan ta upp detta ämne i undervisning och/eller i enskilda samtal.

Klara är 1a leverantör till några av Sveriges största avtal inom socionombemanning!

Vill du bidra till en rättssäker och kvalitativ socialtjänst och samtidigt uppnå din fulla potential? Välkommen till Klara. Vi söker Dig med erfarenhet inom myndighetsutövning som vill främst arbeta i Göteborg eller Stockholm. Känner du att det är dags att ta nästa steg i karriären och vill veta mer om konsultlivet, eller är du redan socionomkonsult och intresserad av att bredda ditt professionella nätverk? Läs mer här

Klaras digitala Starta Eget seminarium

Missa inte Klaras digitala Starta Eget seminarium för Läkare och Sjuksköterskor!
Har du funderat att Starta Eget eller bara nyfiken att veta mer vad det innebär, då är detta seminarium för dig. Läs mer här.

Kostnadsfri digital Yoga med Klara!

Kostnadsfri digital Yoga 1 dag/vecka under hela hösten! Onsdagar 11:00-11.30 med start v36, 8 september. Yogan passar alla – både nybörjare och vana utövare.

Kompetensföretagens konsultundersökning 2019

Kompetensföretagens konsultundersökning 2019 är nu klar!
Många av våra konsulter deltog i undersökningen och som ett direkt resultat av allas deltagande kommer Kompetensföretagen kunna hjälpa flera hjälporganisationer som gör gott.
Vi på Klara vill tacka Kompetensföretagen för ett mycket fint arbete.
Inom kort kommer rapporten finnas tillgänglig i deras hemsida.

Sjukhusen har hamnat i ett allvarligt läge.

Vår VD Eva Domanders, som också är ordförande i Kompetensföretagen uttalar sig i en ny artikel i Dagens Medicin.
– Jag reflekterar över att vi hamnar i det här, år efter år. Bemanningsbolagen är en del av lösningen, men det är regionernas ansvar att säkerställa vården för medborgarna. Vi måste jobba strategiskt och mycket närmare varandra. Vi måste prata om hur vården kommer se ut redan till hösten, säger Eva Domanders till Dagens Medicin.

Momsundantaget för vård bör gälla fullt ut även i Sverige!

Vård­företagarna på Di Debatt: Momsundantaget för vård bör gälla fullt ut även i Sverige
Vårdföretagarna skriver idag, 24/5, på Dagens industris debattsida tillsammans med Läkarförbundet, Privatläkarföreningen och Fysioterapeuterna.

Hur ska regionernas upphandling av hyrpersonal i vården bli bättre?

Lyssna på samtalet med Eva Domanders Klara VD och ordförande i Kompetensföretagen, Leif Nordqvist, råd på Konkurrensverket och Stefan Petersson, verksamhetschef i Västra Götalandsregionen, om upphandlingar, nationell upphandling av hyrpersonal i vården.

Från känslan av maktlöshet till viktiga insatser

Som många inom vården upplevde också Sara Göthlin stora förändringar i jobbet på grund av coronapandemin. Med snabb omställning till digitala utbildningar och stort engagemang kunde konsulterna på Klara gå från känslan av maktlöshet till viktiga insatser för patienternas hälsa – och själ.

Digital föreläsning/workshop

Nu ger vi på Klara dig en unik möjlighet att lära känna dig själv med hjälp av hälsoinspiratören Anette Stjernström. Tisdagen den 9/2 kl 19-20! Anmäl dig nu till info@klarakompetens.se senast den 7/2.

Konsultchef till Klaras elevhälsa

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Klaras elevhälsa! Rollen som konsultchef är varierande och utmanande med både kund- och personalansvar. Som konsultchef hos oss får du ett fritt och självständigt arbete med förmånliga villkor.

Nytt skolsköterskeuppdrag!

Skolsköterska och intresserad av ett längre uppdrag på skola i Nacka? Omfattning 50%. Uppdraget pågår ett år framåt.

Utveckling mot ökad dialog inom branschen

I en brytningstid för inhyrd vårdpersonal ser Kompetensföretagen förutsättningar för långsiktigt hållbara lösningar. Klaras VD Eva Domanders hoppas på mer vårdsamverkan och ger synpunkter på SKR:s önskan om en nationell upphandling. Läs hela intervjun med Eva!

Varnar för karensregler och ensidigt prisfokus

Trubbiga avtalsvillkor kan göra att externa leverantörer inte blir den stora resurs för att hantera vårdskulden som många regioner hoppas på. Läs Klaras VD Eva Domanders kommentarer i Inköpsrådets artikel.

Leg. Psykolog/Psykoterapeut sökes

Tjänsten innebär psykologisk rådgivning, diagnostik och behandling på Laurentiuskliniken i Falkenberg. Du arbetar både fysiskt och digitalt så det finns möjlighet att jobba hemifrån via videosamtal.

Dsk/Leg. Ssk till privat Vårdcentral

Klara har den stora äran att vara behjälplig med rekryteringen av tjänsten till denna trevliga vårdcentral och du har nu möjlighet att vara med och utveckla primärvården!

Ny Karriärsida Sjuksköterskor

Med en variation av uppdrag – dygnet runt i hela Sverige – finns goda chanser för dig som sjuksköterska att hitta en passande tjänst och utvecklas i karriären. På vår nya karriärsida har vi samlat allt du vill veta!

Skip to content