Fortsätt">

Välkommen till Lärande!

Som kompetensförsörjare i vården är det självklart för Klara att erbjuda föreläsningar om aktuella ämnen inom hälso- och sjukvård. Föreläsningarna hålls vanligen kvällstid och är numer oftast digitala. Oavsett om du har en tillsvidare- eller timanställning hos oss på Klara, är du varmt välkommen till våra utbildningar.

“Klara ger mig friheten att styra över mitt liv”

Anki, 59 år, har alltid varit en äventyrare med stor aptit på livet. Idag är hon både konsult och anställd genom Klara – ett fritt, omväxlande och utvecklande arbete som passar hennes livsstil perfekt. Inspireras av Ankis livsval och karriär!

Klaras skolsköterska Marian

Distriktssköterskan Marian Kindström har alltid varit nyfiken på livet. Sedan en tid tillbaka arbetar hon som konsult genom Klara – en spännande roll som hon trivs väldigt bra med då hon kan styra över sitt liv, välja uppdrag utifrån egna önskemål och planera sin arbetstid själv. Läs mer om Marian här.

Möt Ola Allansson på Klara Dagpatrull

Är du sjuksköterska och söker mer frihet, trygghet och utveckling? Möt Ola Allansson, 36 år, som är ambulerande sjuksköterska på Klara Dagpatrull i Stockholm. Ett flexibelt, roligt och utvecklande arbete med fina förmåner och bra kollegor.

Klara avyttrar läkarbemanning

Som ett resultat av Ambeas uppdaterade strategi har Klara avyttrat läkarbemanningen till Hedera Group för att fokusera på tjänster och kompetenslösningar såsom sjuksköterskepatruller, elevhälsa och rehabteam. Överlåtelsen ägde rum den 8:e september. Läs mer här.

Om framtidens vård i Hälso- och sjukvårdspodden

Lyssna när Klaras VD Eva Domanders berättar om Klaras olika lösningar med sjuksköterskor, sharing is caring och vikten av samverkan för en god och säker vård. Klicka för att se länken till poddavsnittet.

Vill du göra en insats?

I förra veckan gick Ambea ut med att man skänker en halv miljon kronor till Röda Korset och SOS Barnbyar i det krigsdrabbade Ukraina, och förbereder sig nu för att hjälpa samhället om det kommer en stor flyktingvåg. Klara som är en del av Ambea, kan vara behjälpliga med personal generellt till alla verksamheter med extra behov – särskilt personal som pratar ukrainska eller ryska. Läs mer här.

Diskussionen om karenstid

Eva Domanders och Kompetensföretagens kritik mot karensen handlar om att den slår för brett. Med ett mer nyanserat grepp ökar vårdpersonalens möjligheter att fritt välja arbetsgivare och företagens möjlighet att leverera efterfrågade tjänster. I förlängningen betyder det bättre och säkrare vård. Läs mer här.

Fysioterapeutkollega till Kronoberg

Nu söker vi en till kollega som kommer arbeta i Växjö och Tingsryd. Du kommer som fysioterapeut på Klara rehab ansvara för rehabinsatser på flera enheter inom LSS och äldreomsorg. Läs mer om tjänsten här.

EMA: Vaccin ger högt skydd mot svår omikronsjukdom

Vaccination ger ett högt skydd mot svår sjukdom och sjukhusinläggning vid infektion med omikronvarianten. Det säger den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA efter att ha gått igenom preliminära data från olika studier. Läs mer i Läkartidningen.

Ambea på lista över Sveriges bästa arbetsgivare!

Ambea hamnar på plats 33 när företaget Universum rankar Sveriges bästa arbetsgivare, och är det enda omsorgsbolag som återfinns på topp 50-listan.
Varje år genomförs undersökningen “Sveriges Bästa Arbetsgivare” bland medarbetare i svenska företag och organisationer. Undersökningen mäter hur nöjda medarbetarna är med sin arbetsgivare, utifrån flera olika perspektiv såsom lojalitet, möjlighet att avancera och hur benägen man är att rekommendera arbetsgivaren i sina sociala nätverk. I år deltog Ambea i undersökningen för första gången…

Ambea utmärker sig som ett av de mest jämställda börsbolag

Ambea placerar sig återigen på stiftelsen Allbrights ”gröna lista” med jämställda börsbolag, i år på plats nummer 14.
Stiftelsen Allbright jobbar för jämställdhet i näringslivet och rankar årligen börsbolagen efter andelen kvinnor i ledningsgruppen, i linjeposition och i styrelsen.

Klara är 1a leverantör till några av Sveriges största avtal inom socionombemanning!

Vill du bidra till en rättssäker och kvalitativ socialtjänst och samtidigt uppnå din fulla potential? Välkommen till Klara. Vi söker Dig med erfarenhet inom myndighetsutövning som vill främst arbeta i Göteborg eller Stockholm. Känner du att det är dags att ta nästa steg i karriären och vill veta mer om konsultlivet, eller är du redan socionomkonsult och intresserad av att bredda ditt professionella nätverk? Läs mer här

Klaras digitala Starta Eget seminarium

Missa inte Klaras digitala Starta Eget seminarium för Läkare och Sjuksköterskor!
Har du funderat att Starta Eget eller bara nyfiken att veta mer vad det innebär, då är detta seminarium för dig. Läs mer här.

Kostnadsfri digital Yoga med Klara!

Kostnadsfri digital Yoga 1 dag/vecka under hela hösten! Onsdagar 11:00-11.30 med start v36, 8 september. Yogan passar alla – både nybörjare och vana utövare.

Kompetensföretagens konsultundersökning 2019

Kompetensföretagens konsultundersökning 2019 är nu klar!
Många av våra konsulter deltog i undersökningen och som ett direkt resultat av allas deltagande kommer Kompetensföretagen kunna hjälpa flera hjälporganisationer som gör gott.
Vi på Klara vill tacka Kompetensföretagen för ett mycket fint arbete.
Inom kort kommer rapporten finnas tillgänglig i deras hemsida.

Skip to content