Skolläkare sökes till skolor i Stockholm!

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är leg. läkare och som vill arbeta som skolläkare på konsultbasis. I tjänsten ingår att kartlägga hälsoproblem kopplade till inlärning och skolgång, bedriva hälsofrämjande arbete samt följa elevens hälsa och utveckling genom skolgången. Klara Elevhälsa framhåller därför vikten av skolläkarens närvaro vid elevhälsoteamets möten vid minst ett tillfälle per termin.

Skolläkaren har ett nära samarbete med skolsköterskan och gör sina arbetsuppgifter under mottagningsbesöket, det vill säga verkar för tidig upptäckt av elevers medicinska behov, utföra medicinsk diagnostik, bedömningar, undersökningar, uppföljningar samt remitteringar. Som skolläkare jobbar du därför ca ett par dagar per termin på respektive skola, detta varierar emellertid.

I de fall skolläkaren har övergripande ansvar ingår ett medicinskt ansvar för insatserna för eleverna i skolan samt konsultation per telefon och mail vid de situationer skolsköterskan behöver samråda om medicinska bedömningar.

Förmåner

Vi kan erbjuda dig marknadsmässig lön. Kollektivavtal finns, samt stor möjlighet att påverka din egen arbetstid. Du kan endera jobba som konsult eller underkonsult (underleverantör).

Klara Elevhälsa har en skolöverläkare som du kan vända dig till för rådgivning. Skolöverläkaren ansvarar bland annat för att utveckla en likvärdighet i elevhälsans medicinska insats inom verksamheten. Skolöverläkaren är medicinskt sakkunnig i den centrala skolorganisationen.

Vem är du?

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom barn- och ungdomsmedicin, barn- och ungdomspsykiatri eller allmänmedicin.

Vi ser gärna att du:
– har god förmåga till struktur och planering
– tycker om och har lätt för samarbete
– har respekt för alla människors lika värde

Du välkommen att höra av dig till oss så berättar vi mer om tjänsten. Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

Klara Elevhälsa har bedrivit elevhälsa sedan 2005 och samarbetar med olika skolor i hela Sverige. Vi stödjer skolor i det viktiga elevhälsoarbetet och vårt mål är att bedriva Sveriges bästa elevhälsa. Vi vet att när eleverna mår bra, når de också goda resultat. På uppdrag av skolan ser vi till att eleverna kan få stöd av såväl skolsköterska, skolläkare, skolpsykolog, kurator, studie- och yrkesvägledare samt specialpedagog och logoped.

Med personlig service och lång erfarenheten i branschen hjälper vi såväl offentliga som privata uppdragsgivare med både det medicinska vårdgivaransvaret och bemanningslösningar för all personal inom elevhälsa. Att satsa på elevhälsan är att investera långsiktigt i elevernas välmående, hälsa, studieresultat och framtid och det är vi glada för att denna skola gör.

Ambeas verksamhetsområde Klara är en av Sveriges ledande aktörer för bemanning inom vård, omsorg och skola. Klara arbetar enligt ett kvalificerat ledningssystem, Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk elevhälsa och GDPR. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag och är ISO-certifierade.
Klara ska vara kvalitetsledande i allt som görs och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Läs gärna mer på www.klarakompetens.se

Kontaktperson(er)

Eliana Lundin
-
-


Anställningsomfattning
Array

Tjänstgöringsort
Stockholm

Anställningsform
Timanställning

Publiceringsdatum
7 november 2018Sök jobbet

Tillbaka till lediga uppdrag
1300721a396a32c0bf7f2a72feecfbefUU