Friheten att arbeta när Du vill

Att jobba här

Bli en av oss!

Fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig

Välkommen till Klara!

Att jobba som sjuksköterska inom Klara innebär många möjligheter, stort ansvar och inte minst en glädje över att hjälpa andra människor. Med en variation av uppdrag - dygnet runt i hela Sverige - finns goda chanser för dig att hitta en passande tjänst och utvecklas i karriären. Läs om våra olika sjukskötersketjänster lite längre ned!

Här hittar du våra lediga jobb

Varför jobba hos oss på Klara?

Ett jobb som gör skillnad

Du är viktig för att få välfärden att fungera. Tillsammans med dina kollegor gör du världen lite bättre – en människa i taget.

Utvecklingsmöjligheter & Frihet

Vi erbjuder föreläsningar och ett stort kontaktnät. Om, och när, du vill finns möjligheter att gå vidare i karriären till nya arbetsplatser eller uppgifter. Du får hjälp med allt från tips om intressanta uppdrag till att boka resor och ordna boende.

Tydliga värderingar

Tydliga värderingar gör att det är lätt att göra rätt i olika arbetssituationer. Läs om Klaras vision och värderingar här. Din konsultchef ger dessutom stöd och återkoppling i ditt arbete.

Bra förmånspaket

Självklart har vi kollektivavtal med tjänstepension, försäkringar och semesterersättning. Vi tillämpar individuell lönesättning och kan lova dig konkurrenskraftig ersättning. Klara är auktoriserat av branschorganisationen Kompetensföretagen. Dessutom har vi tagit fram en mängd olika förmåner som du kan välja ifrån.

Vad krävs?

Du har svensk legitimation, eller kan visa på relevant utbildning, och har den yrkeserfarenhet som krävs. Och så har du ett starkt personligt engagemang, är lyhörd och tycker det är spännande att komma till olika arbetsplatser och möta nya människor.

Läs om våra olika sjukskötersketjänster

Jobb dagtid inom LSS

Klara Dagpatrull erbjuder en tillsvidareanställning dagtid med större frihet än på många andra arbetsplatser. Rollen innebär HSL-relaterade arbetsuppgifter som förekommer i LSS boenden. Arbetet utförs på konsultbasis och innebär att du samverkar med andra vårdgivare på flera nivåer, både kring enskilda kunder och generella frågor. Du arbetar självständigt på fast schema dagtid måndag till fredag. Din utgångspunkt är från hemmet varifrån du åker med egen tjänstebil. Som en del av Klara Dagpatrull får du en kombination av frihet i arbetet, omväxling, eget ansvar, och fullt fokus på det du är utbildad för.

Jobb kvällar & nätter

Som legitimerad sjuksköterska kan du arbeta i någon av våra ambulerande sjuksköterskepatruller. Du arbetar självständigt kvällar och nätter, och ansvarar för akuta och planerade insatser inom ett lagom stort område, främst på äldreboenden. Du går på fast schema och ansvarar hela tiden för samma enheter. Du har möjlighet att arbeta hemifrån. Schemat ger dig gott om tid för vila. Du gör sju pass på två veckor, därefter är du ledig en längre period. Du har aktiv jour till midnatt, därefter bara beredskap. Som en del av Klara Team får du en kombination av frihet i arbetet, omväxling, eget ansvar, och fullt fokus på det du är utbildad för. Samtidigt har du en trygg tillsvidareanställning med konkurrenskraftig lön.

Kortare inhopp eller längre uppdrag

Friheten är en av fördelarna våra sjuksköterskor uppskattar mest. Korta inhopp eller längre uppdrag, du väljer det som bäst passar din livssituation. En av våra erfarna konsultchefer blir din personliga kontakt och högra hand hos Klara. Du får hjälp med allt från tips om intressanta uppdrag till att boka resor och ordna boende. Du utvecklar din kompetens, får nya erfarenheter och utvidgar ditt kontaktnät när du arbetar som uthyrd konsult genom Klara. Oavsett om du går på timme som konsult eller är underkonsult, får du konkurrenskraftig ersättning. Hos Klara kan du vara trygg med att det finns kollektivavtal och alla nödvändiga försäkringar, plus att det är ordning och reda på semesterersättning och pension. Vi är auktoriserade av branschorganisationen Kompetensföretagen och granskas varje år.

Jobb vardagar inom elevhälsa

Som skolsköterska på en av våra vårdgivarskolor har du tillgång till våra riktlinjer, metodbok, kvalitetsdokument och blanketter för ditt löpande arbete. Du arbetar via ett modernt journalsystem (Prorenata) som är speciellt utvecklat för elevhälsa. I Stockholm erbjuds föreläsningar, nätverksräffar samt handledningtillfällen med psykolog. Klara har lång erfarenhet och är specialist på att avlasta och stödja skolorna i elevhälsoarbetet. Vi har ett förebyggande och hälsofrämjande perspektiv i enlighet med Skolinspektionens krav. När eleverna mår bra, når de också goda skolresultat. Klara har bedrivit elevhälsa sedan 2005 och samarbetar med olika skolor i hela Sverige.

Läs vad våra sjuksköterskor tycker

Får tid att ladda upp

“Jag kan gå ner i varv och ägna mig åt min familj och träna. För mig som sjuksköterska är återhämtningen så hälsosam…“
Anna Hagblad
Sjuksköterska

Läs mer

Överraskad av utvecklingen

“Jag tyckte bättre och bättre om friheten, och nu gör jag ett jobb så bra som möjligt, sedan åker jag hem.“
Susanne Nordberg
Legitimerad sjuksköterska

Läs mer

tristique porta. dolor. ipsum eleifend dictum ut dolor libero Lorem Praesent
Skip to content