Vanliga frågor som konsultläkare eller bemannings­sjukssköterska

 

Varför ska jag bli konsult hos Klara?

Som konsult hos oss tar du makten över din arbetssituation. Du bestämmer när och var du vill arbeta. Du får omväxling, ökar din kompetens och utvidgar ditt nätverk. Du får också bra lön. Klara är dessutom det företag som var först med privat bemanning inom svensk sjukvård. Vi vet vad som krävs för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Är det ok att arbeta genom mitt eget företag?

Självklart går det bra att arbeta genom eget bolag. Då blir du underkonsult till Klara, fakturerar oss och betalar själv in skatt och sociala avgifter. Har du inget företag, men vill starta ett, får du här tips om att starta eget företag.

Får jag hjälp med boende och resor?

Boende och resor hjälper vi gärna till med, om du har uppdrag på annan ort.

Lön och förmåner?

Vi tillämpar individuell lönesättning och kan lova dig konkurrenskraftig ersättning. Klara är auktoriserat av branschorganisationen Kompetensföretagen, har kollektivavtal och försäkringarna som behövs, och betalar pension och semesterersättning. Vi erbjuder förmånliga villkor och anordnar bland annat intressanta seminarier som utvecklar dig i arbetet.

Vad krävs av mig för att få arbeta för Klara?

Du har svensk legitimation, eller kan visa på relevant utbildning, och har den yrkeserfarenhet som krävs. Och så har du ett starkt personligt engagemang, är lyhörd och tycker det är spännande att komma till olika arbetsplatser och möta nya människor. Hur det går till att bli konsult, kan du läsa om på sidan ”Så går det till”.

Hur mycket måste jag arbeta som konsult?

Det är upp till dig själv. Du går på timme och bestämmer själv hur mycket du vill arbeta.

Skip to content